Onze praktijk en de AVG

24-05-2018 - Beweeg Bewuster

 

Vanaf 25 mei 2018 is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van toepassing. Het betreft de nieuwe Europese wetgeving rondom data en privacy. Onze praktijk heeft zich hier goed op voorbereid. Graag lichten we dit kort aan je toe.
 
De AVG en onze praktijk 
Onze praktijk werkt conform de nieuwe AVG en de bijbehorende veiligheidsstandaarden. Dat betekent dat wij onze procedures rondom informatiebeveiliging nog verder aangescherpt hebben. Als patiënt zal je hier weinig van merken, omdat wij deze aanpassingen vooral op praktijkniveau doorvoeren. Toch vermelden we dit graag, zodat je weet dat jouw privacy bij ons hoog in het vaandel staat. Ook het elektronisch patiëntendossier (EPD) Winmens waar wij in werken voldoet aan alle richtlijnen en veiligheidseisen.
 
De AVG en onze patiënten
Met de komst van de AVG veranderen je privacyrechten. Je hebt per 25 mei 2018 recht op inzage, mutatie en vergetelheid. Hierover kun je meer lezen op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens en in ons privacyreglement op onze website.

Wil je aanspraak maken op je rechten, of heb je hier vragen over? Dan kun je je melden bij ons voor meer informatie.
Als laatste willen we je melden dat er verder niets verandert aan de zorg die wij verlenen. Je staat als patiënt nog steeds centraal in onze praktijk.
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
 

 

Volg ons nu ook via  
    

Nieuwsbrief 

Klik hieronder om de Beweeg Bewuster 
nieuwsbrief te ontvangen