Oefentherapie voor kinderen

Bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Maar dat kinderen huppelen, springen en spelenderwijs leren, is niet altijd vanzelfsprekend. Sommige kinderen zijn motorisch niet zo handig, anderen  bewegen angstig, geremd of gespannen.
Kinderoefentherapie helpt kinderen met motorische problemen, waardoor bewegen makkelijker en plezieriger wordt. Plezier heeft een positieve uitwerking op de motorische ontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind. Kinderen kunnen veel baat hebben bij de aanpak en begeleiding van een oefentherapeut.


Wij kunnen uw kind helpen bij: 

-    de houding (kromme rug, bolle rug, holle rug, scoliose, platvoeten, x benen etc)

-    afwijkende bewegen zoals tenen lopen e.d.
-    verbeteren het evenwicht
-    moeite met leren lopen/springen/klimmen/ballen
-    onhandig bewegen
-    moeite met tekenen en schrijven
-    angstig of onzeker bewegen

-    te hoge of te lage spierspanning van het lichaam

 

De behandeling wordt op een zodanige manier aangeboden dat het kind plezier beleeft aan bewegen en zich vaardigheden op een leuke manier eigen maakt. Deze aanpak sluit aan bij de belevingswereld en belangstelling van het kind. Uitdagen en ondersteunen zijn daarbij sleutelwoorden. Uiteraard wordt er tijdens de behandelperiode geïnformeerd en overlegd over de vorderingen van het kind en over eventuele begeleiding thuis of in de klas.


Naast oefentherapie op het gebied van motoriek en houding voor kinderen kunnen ook tieners bij ons terecht voor houdingsafwijkingen (zoals holle of bolle rug, scoliose, verkeerd looppatroon, doorgezakte voeten enzovoort). Samen werken wij aan bewustwording, gedragsverandering, spierversterking en houdingsverbetering.

Tevens geven wij Ontspan Bewust 4Kids.

Zeer enthousiast zijn wij over onze ervaringen met dit protocol. Voor meer informatie klik hier.

 

 

Volg ons nu ook via  
    

Nieuwsbrief 

Klik hieronder om de Beweeg Bewuster 
nieuwsbrief te ontvangen