Oefentherapie Mensendieck 

Oefentherapie Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie. De oefentherapeut kijkt samen met de client naar de lichaamshouding en manier van bewegen in relatie tot de klacht. 

Er wordt daarbij niet alleen naar de klachten gekeken, maar naar het gehele lichaam. Met behulp van spiegels laat de oefentherapeut de client zien wat je houdingsgewoonten zijn en wat je daaraan zou kunnen verbeteren. Welke spieren moeten meer of minder gebruikt worden? Of welke spieren zouden meer moeten ontspannen?

Tijdens het intake-gesprek brengen we het probleem in kaart, gevolgt door een lichamelijk onderzoek. In overleg met de client wordt een op maat gesneden behandelplan gemaakt.

Bij oefentherapie Mensendieck wordt uitgegaan van de individuele bewegingsmogelijkheden en de persoonlijke situatie in het dagelijks leven. We kijken daarbij naar het lichaam als geheel. 

Na afloop van de behandeling is de client in staat het nieuw aangeleerde houdings- en bewegingspatroon automatisch toe te passen in het dagelijks leven: thuis, op het werk en in je vrije tijd. 

Kijk voor meer informatie over Oefentherapie Mensendieck op www.vvocm.nl

 

 

Volg ons nu ook via  
   

Nieuwsbrief 

Klik hieronder om de Beweeg Bewuster 
nieuwsbrief te ontvangen