“Je hebt ons echt ons leven terug gegeven.

Ons kind slaapt stukken beter dus wij als ouders ook”

 

Slaapt jouw kind moeilijk in, slecht door, is je kind moe overdag of heeft het last van nachtmerries, nachtangst of een onrustige slaap?

Een goede nachtrust helpt het lichaam herstellen, is essentieel voor het groeiproces van kinderen en helpt lichamelijke en mentale problemen voorkomen. Loop daarom niet te lang door met slaapproblemen.

Bij kinderen wordt slaapoefentherapie vergoed vanuit het basispakket. Bij volwassenen van de aanvullende verzekering.

Slaapoefentherapie helpt jouw kind bij:

 • inslaapproblemen 
 • doorslaapproblemen
 • onnodig vroeg wakker worden
 • teveel of te weinig slapen
 • vermoeidheid
 • overmatige slaperigheid
 • (bio)ritmestoornissen
 • nachtmerries
 • ook bij depressie, angst, overgewicht, pijnklachten, stress kunnen slaapproblemen een onderliggende factor of deel van het probleem zijn.
   


Een aantal ervaringen:

Moeder van Sam (2):

“Ik zag er zo tegenop om te komen, stelde het steeds uit. Maar je hebt ons echt ons leven terug gegeven. Ons kind slaapt stukken beter dus wij als ouders ook!”

Moeder van H. (11):

“Goede, duidelijke en realistische adviezen die tot nu toe goed werken. Serieus nemen, meedenken, nieuwe ideeën en inbreng. Juiste verwachtingen gemaakt aan het begin. Top hoe je omging  met een stugge, beginnende jongens puber.”

Vader van T. (14):
“Zowel kind als ouder wordt goed gehoord waardoor een oplossing wordt gezocht die voor allen werkt. Oftewel een effectieve aanpak.”

Problemen met slapen komen op elke leeftijd voor. Een baby moet leren om zelfstandig (door) te slapen. Kinderen in de basisschoolleeftijd willen vaak wel slapen maar kunnen dit niet altijd. Pubers hebben last van een veranderend bioritme.

Met slaapoefentherapie help ik het slapen van jouw kind verbeteren. Het gaat daarbij ook om gedrag. Leren ontspannen, ademhaling, omgaan met angsten. Ik help je kind om zelf controle te krijgen over het slapen. Natuurlijk afhankelijk van de hulpvraag en de leeftijd van het kind. Hoe jonger, hoe meer spelenderwijs.

Ik ben aangesloten bij het landelijke Netwerk Slaapoefentherapeuten (www.slaapoefentherapie.nl) en daardoor volledig op de hoogte van de laatste kennis op het gebied van slaap. Naast slaapoefentherapie voor volwassenen heb ik mij gespecialiseerd in baby- en kinderslaapoefentherapie en slaapproblemen tijdens de puberteit.

Woon je niet in de buurt van Oegstgeest? 

Een online behandeling behoort ook tot de mogelijkheden. 
Slaapoefentherapie leent zich uitstekend voor online consulten. Jullie krijgen tips, oefeningen en coaching via het scherm en gaan daar mee aan de slag. Een week later evalueren we en sturen bij waar nodig. Dus schroom niet en maak die afspraak!