Ontspan Bewuster 4Kids

Als oefentherapeuten Mensendieck hebben wij van huis uit veel ervaring met en kennis van ontspannings-  en ademhalingsoefeningen. Alice heeft zich gespecialiseerd in oefentherapie bij kinderen. Zij geeft ook schrijftraining en oefentherapie gericht op de motoriek. Daarnaast hebben wij een behandelprotocol Ontspan Bewuster 4Kids ontwikkeld.

 

Voor wie? 

Is jouw kind angstig, onrustig, onzeker, gespåannen, vaak moe? Of heeft het last van slapeloosheid, onzekerheid of concentratieproblemen?  Is er sprake van spanningshoofdpijn, benauwdheid of onverklaarbare andere pijnen zoals buikpijn? De oorzaak van de klacht kan liggen in spanning thuis of op school, drukte van alle dag maar ook in AD(H)D of hoog-sensitiviteit. Onze kennis en ervaring hiermee geven het kind herkenning en erkenning. Vaak al een hele verlichting.

 

Daarom ontspanningstherapie bij kinderen!

Onze maatschappij is hectisch en veeleisend. Ook aan kinderen worden op jonge leeftijd al hoge eisen gesteld. Als gevolg daarvan zien we bij sommige kinderen een dysbalans tussen activiteit en rust ontstaan. Deze kinderen hebben moeite om zich te concentreren en zijn op momenten van rust onvoldoende in staat om zich goed te ontspannen. Ze vallen 's avonds vaak moeilijk in slaap en komen daardoor overdag energie tekort.

 

Hoe? Zo!

Door een ontspannen ademhaling aan te leren en door bewust te leren ontspannen via een speelse en op kinderen gerichte methode kunnen dergelijke klachten verminderd of verholpen worden. Het kind leert zijn of haar eigen lijf en de reactie van zijn lijf op spanning kennen en hier zelf invloed op uit te oefenen.

De behandeling bestaat uit ongeveer 9 keer een half uurtje. Daarnaast  krijgt het kind kleine oefeningen mee naar huis waardoor leert tot rust te komen en te ontspannen. Kinderen vinden de ontspanningsoefeningen meestal erg leuk en voelen direct verschil. De oefeningen zijn makkelijk toepasbaar in het dagelijks leven.  Ook houding is een onderdeel van de behandeling. Met een verkeerde houding belemmer je een juiste ademhaling. Ook levert een verkeerde houding onnodige spierspanning op wat klachten kan veroorzaken. Bovendien draagt een goede houding bij aan (het uitstralen van) zelfvertrouwen. Hoe de invulling van de therapie er exact uit ziet, hangt af van het probleem of de klacht waar je kind last van heeft en zal altijd in overleg met kind en ouders worden bepaald.

 

Jong geleerd….

Op jonge leeftijd juist aangeleerde gewoontes neem je de rest van je leven mee; een juiste  ademhaling,  het kunnen herkennen en loslaten van spanningen of stress en een gunstige, zelfverzekerde  lichaamshouding dragen bij aan lekker in je vel zitten. Wij kunnen daaraan een bijdrage leveren! Wanneer je twijfelt of dit iets voor jouw kind is, bel ons even voor overleg.

Vergoeding

18 keer vanuit het basispakket.

 

 

Volg ons nu ook via  
   

Nieuwsbrief 

Klik hieronder om de Beweeg Bewuster 
nieuwsbrief te ontvangen